Bij het openen van nieuwe pagina's kunnen wij niet garanderen dat VoiceOver bovenaan de nieuwe pagina start met voorlezen. Om er zeker van te zijn dat u bovenaan de pagina begint, veeg op een nieuwe pagina met twee vingers omhoog om VoiceOver bovenaan te laten beginnen.

Wassenaar

Duinen, het groen, de rust en de nabijheid van de grote stad

Foto's

Praktische informatie

Wassenaar staat bekend als één van de meest aantrekkelijke woongemeenten van Nederland. De duinen, het groen, de rust en de nabijheid van de grote stad zijn kwaliteiten die hoog worden gewaardeerd door bewoners en bezoekers van het dorp. Wassenaar biedt met prachtige fiets- en wandelroutes veel mogelijkheden voorrecreatie. Op het ene moment bevind je je nog midden tussen de weilanden,even later fiets je dwars door de landgoederenzone. In de duinen ben je weer ineen heel andere wereld.

De afwisseling van de landschappen duin, horst enweide is voor iedereen goed beleefbaar en uniek voor de Randstad. Duinrell en Meijendel trekken afzonderlijk ruim een miljoen bezoekers per jaar. Ook het koninklijk landgoed De Horsten is een populaire bestemming. Maar toch straalt Wassenaar door haar uitgestrektheid en rondom groene buffers ‘rust en ruimte’ uit.

Meet the local

De locaties binnen deze gemeente

Algemene informatie

Stadskenmerken

  • Gezellige dorpskern
  • Bosrijk
  • Strand

Parkeren met GPK

  • Wassenaar kent geen betaald parkeren
  • Wel gelden er drie parkeerschijfzones, aangegeven met verkeersborden en een blauwe belijning
  • Voor parkeren bij natuurgebied Meijendel en de Wassenaarse Slag gelden andere regels

Vervoer

  • Regiotaxi Haaglanden (voor inwoners met WMO-pas) is geschikt voor rolstoel, scootmobiel, rollator en hulphond. Telefoonnummer 088-9666 000