Bij het openen van nieuwe pagina's kunnen wij niet garanderen dat VoiceOver bovenaan de nieuwe pagina start met voorlezen. Om er zeker van te zijn dat u bovenaan de pagina begint, veeg op een nieuwe pagina met twee vingers omhoog om VoiceOver bovenaan te laten beginnen.

Oss

Een eigenzinnige regiostad

Foto's

Praktische informatie

Dat is Oss! Oss ligt aan de Maas. Het bestaat uit een stad omringd door 21 dorpen, waaronder ‘Dorp aan de rivier’ Lith, en vestingstadjes Ravenstein en Megen. Samen ongeveer 90.000 inwoners. De stad Oss is een eigenzinnige regiostad.

Je kunt er goed winkelen en je vindt er alle voorzieningen zoals bibliotheek, museum Jan Cunen, Golfbad, theater de Lievekamp en Cultuurpodium De Groene Engel. Je kunt in Oss lekker eten in veel verschillende restaurants zoals in Michelinster-restaurant Cordial. In de landelijke omgeving sta je versteld van de prachtige natuur. Blijf een nachtje slapen in een hotel, bed & breakfast of op een camping en maak in alle rust een tocht langs de Maas. Kunstliefhebbers vermaken zich in museum Jan Cunen en galerie K26. Families met kinderen genieten in het Golfbad, speeltuin De Elckerlyc, de bowling, de kinderboerderij Elzenhoek of doen de Osje wandelroute in de Herperduin…. Dat is Oss!

De locaties binnen deze gemeente

Algemene informatie

Stadskenmerken

  • Compacte binnenstad
  • Grootste deel van de binnenstad autovrij
  • In de Ravenstein en Megen: kinderkopjes

Parkeren met GPK

  • Gratis op gehandicaptenparkeerplaats
  • Gratis op reguliere parkeerplaats

De toplocaties binnen deze gemeente