Bij het openen van nieuwe pagina's kunnen wij niet garanderen dat VoiceOver bovenaan de nieuwe pagina start met voorlezen. Om er zeker van te zijn dat u bovenaan de pagina begint, veeg op een nieuwe pagina met twee vingers omhoog om VoiceOver bovenaan te laten beginnen.

Huizen

Verrassende gemeente in het groene Gooi

Foto's

Praktische informatie

Huizen is een verrassende gemeente in het groene Gooi dichtbij Amsterdam. Huizen heeft een prachtige ligging aan het Gooimeer, waardoor er veel waterrecreatie is. Daarnaast is er ook veel natuur met bossen en heide.

Huizen is van oudsher een vissersdorp aan de Zuiderzee. In het centrum vind je veel karakteristieke huisjes uit de Middeleeuwen. In de achttiende eeuw ontwikkelde Huizen zich als vissersplaats met een van de grootste vissersvloten, de Huizer Botters, rond de Zuiderzee. Toen de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer was het gedaan met de visserij. Visserszonen schoolden zich om tot vaardige handwerkers in de bouwnijverheid en de visventers gingen handelen in kaas. Veel van die historische geschiedenis is terug te vinden in Huizen.

In de laatste decennia heeft Huizen zich ontwikkeld tot een moderne locatie aan het Gooimeer met diverse jachthavens, een gezellig nautisch kwartier in de oude haven en een charmant winkelcentrum. Een bezoekje waard! 

Meet the local

De locaties binnen deze gemeente

Algemene informatie

Stadskenmerken

  • Gezellig nautisch kwartier
  • Klein winkelcentrum
  • Klinkerbestrating

Parkeren met GPK

  • Gratis op gehandicaptenparkeerplaats
  • Gratis op reguliere parkeerplaats

Vervoer

  • Bussen van en naar Huizen zijn rolstoeltoegankelijk

De toplocaties binnen deze gemeente