Bij het openen van nieuwe pagina's kunnen wij niet garanderen dat VoiceOver bovenaan de nieuwe pagina start met voorlezen. Om er zeker van te zijn dat u bovenaan de pagina begint, veeg op een nieuwe pagina met twee vingers omhoog om VoiceOver bovenaan te laten beginnen.

Waadhoeke

Waadhoeke werkt aan de toegankelijkheid van:

Foto's

Praktische informatie

Waadhoeke ligt in Noordwest-Fryslân: boven in Nederland tussen de Friese hoofdstad Leeuwarden en havenstad Harlingen. Aan de imponerende Waddenkust met haar weidse landschap en met achter de dijken beschermde dorpen. Waadhoeke kenmerkt zich door vergezichten, het lijnenspel van luchten en landschap, rust en ruimte. 

En ’s nachts is het er écht donker. Kinderen groeien veilig op in deze gemeente. In Waadhoeke is het prettig en betaalbaar wonen. Waadhoeke is een meertalige plattelandsgemeente met één stad Franeker en 40 dorpen.

Locaties

Kenmerken

   • Brede winkelstraten en stoepen langs wegen in Franeker
   • In de dorpen zijn ook stoepen langs de wegen
   • Gehandicaptenparkeerplaatsen zijn in heel Waadhoeke gratis te gebruiken
   • Bushaltes zijn aangepast voor mensen met een beperking. https://www.arriva.nl/consumenten/reisinformatie-1/reizen-met-een-beperking.htm
   • In Waadhoeke zijn de buslijnen 35, 70, 71, 72, 73, 75, 92, 170, 192, 273, 350, 692 van Arriva. De trein tussen Harlingen en Leeuwarden stopt in Franeker. Op www.arriva.nl vind u de haltes en vertrekt en aankomsttijden van bussen en de trein.
   • Hulp- en geleidehonden zijn toegestaan op de stembureaus in Waadhoeke