Bij het openen van nieuwe pagina's kunnen wij niet garanderen dat VoiceOver bovenaan de nieuwe pagina start met voorlezen. Om er zeker van te zijn dat u bovenaan de pagina begint, veeg op een nieuwe pagina met twee vingers omhoog om VoiceOver bovenaan te laten beginnen.

Heemskerk

Heemskerk werkt aan de toegankelijkheid van:

Foto's

Praktische informatie

Heemskerk is van oorsprong een agrarisch dorp dat in de loop der tijd sterk groeide door de vestiging van de staalfabriek Hoogovens. Gelegen aan het Noordhollands duinreservaat en de Noordzee biedt Heemskerk ruimte voor recreatie in de natuur. Het woongebied kenmerkt zich door veel ruimte en groen. En het bruisende centrum is van alles te zien en te doen. Met twee kastelen en een groot aantal monumenten is veel historie behouden gebleven waar menig geschiedenisliefhebber het hart aan kan ophalen. Onder andere de tuin bij kasteel Assumburg is een bezoekje meer dan waard. 

Heemskerk is met haar rustige familiestrand, dorpse gezelligheid en groene omgeving het best bewaarde geheim van de Noordzeekust met verschillende aantrekkelijke steden binnen handbereik en historische monumenten in de directe omgeving.

Locaties