Bij het openen van nieuwe pagina's kunnen wij niet garanderen dat VoiceOver bovenaan de nieuwe pagina start met voorlezen. Om er zeker van te zijn dat u bovenaan de pagina begint, veeg op een nieuwe pagina met twee vingers omhoog om VoiceOver bovenaan te laten beginnen.

Kerkrade

Kerkrade werkt aan de toegankelijkheid van:

Foto's

Praktische informatie

Kerkrade is een stad met aantrekkingskracht! Een stad met een grote variatie aan evenementen, attracties en bezienswaardigheden. Een stad ook waar prachtige én bijzonder verrassende natuur binnen handbereik ligt. In Kerkrade is veel te beleven. Denk aan de dierentuin GaiaZOO of de musea Columbus, Continium en Cube. In het stadscentrum is het mijnwerkersbeeld D’r Joep te zien en het historische Raadhuis op de Markt. Ook is recent de moderne Hub in Kerkrade geopend. In het LeisureDome aan de rand van de stad is zeer divers entertainment en culinair genot te vinden.

De oude mijnschacht Schacht Nulland, Kasteel Erensteun, Abdij Rolduc, de Baalsbruggermolen en het Wormdal en andere mooie natuurgebieden zijn de moeite waard om te bekijken. Verder is Kerkrade natuurlijk bekend van de voetbalclub Roda JC Kerkrade, met hun Parkstad Limburg stadion.

Locaties

Kenmerken

   • Modern winkelcentrum (centrum)
   • Brede winkelstraten
   • Gevarieerde bestrating
   • Er zijn in heel Kerkrade 80 gehandicaptenparkeerplaatsen
   • Betaald parkeren in een betaald parkeerzone, ook voor minder validen
   • Alle busstations in Kerkrade zijn verhoogd zodat mensen met een rolstoel ook de bus in kunnen. Bovendien kunnen chauffeurs hulpmiddelen inzetten of zelf hulp bieden om indien nodig mensen een bus in te helpen
   • Treinen zijn voorzien van de knoppen die van buiten kunnen worden bediend zodat er een hellingbaan naar buiten komt