Bij het openen van nieuwe pagina's kunnen wij niet garanderen dat VoiceOver bovenaan de nieuwe pagina start met voorlezen. Om er zeker van te zijn dat u bovenaan de pagina begint, veeg op een nieuwe pagina met twee vingers omhoog om VoiceOver bovenaan te laten beginnen.

Deventer

Deventer werkt aan de toegankelijkheid van:

Foto's

Praktische informatie

Deventer is één van de oudste steden van Nederland. De binnenstad met monumentale gebouwen, de ligging aan de IJsel en de rustige omgeving van bos en platteland maken Deventer uniek. 

Veelzijdig, interessant en divers zijn kreten die passen bij de stad. U proeft de sfeer van de historische omgeving die op de grote stadspleinen en in de vele nauwe straatjes hangt. In de steegjes vindt u winkeltjes met een bijzonder karakter. De Brink en het Grote Kerkhof zijn dé locaties om ‘een terrasje te pakken’. Op zonnige zomerdagen lijken de pleinen wel één groot terras. 

Bezoek in Deventer het nationaal bekende Speelgoedmuseum, de Lebuïnuskerk met zijn imposante toren, het prachtige stadhuiscomplex of het Bergkwartier (decor van het jaarlijkse Dickens Festijn). Deventer is inmiddels beroemd om evenementen als de Deventer Boekenmarkt (de Grootste van Europa), buitenfestival Deventer Op Stelten en Dickens Festijn. 

Locaties