Bij het openen van nieuwe pagina's kunnen wij niet garanderen dat VoiceOver bovenaan de nieuwe pagina start met voorlezen. Om er zeker van te zijn dat u bovenaan de pagina begint, veeg op een nieuwe pagina met twee vingers omhoog om VoiceOver bovenaan te laten beginnen.

Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek werkt aan de toegankelijkheid van:

Foto's

Praktische informatie

Oude IJsselstreek is een plattelandsgemeente in het zuidoosten van de Achterhoek en grenst aan de Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen. De gemeente heeft haar bezoekers veel te bieden, één van de sterkste punten is de natuur. In een prachtige omgeving kunt u heerlijk tot rust komen, maar het biedt ook genoeg mogelijkheden voor sportieve inspanning.

Tijdens een tocht door de gemeente valt er veel te ontdekken. Zo kunt u genieten van de mooie natuur, streekproducten van het land en nieuwe wijnbouw. Of u bezoekt een monumentaal openluchttheater, een museumboerderij uit de 14e eeuw of een oude ijzergieterij die is omgebouwd tot culturele fabriek. 
 
Oude IJsselstreek is bij uitstek het gebied voor een mooie fiets- of wandeltocht. Maar u kunt ook een vaartocht op de Oude IJssel maken met de elektrische fluisterboot De Iesselganger. Speciaal voor scootmobielen en rolstoelen heeft de gemeente een aantal scootmobielroutes, zoals het rondje Dru of het rondje Sinderen/Varsseveld.

Locaties

Kenmerken

   • Oude IJsselstreek heeft 1 stad, 14 dorpen en een aantal buurtschappen
   • De gemeente heeft een afwisselend landschap met bossen, landerijen en de rivier de Oude IJssel
   • Er is geen betaald parkeren in Oude IJsselstreek
   • Bij voorzieningen zoals winkels zijn gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar
   • Naast openbaar vervoer (bus en trein) is er ook aanvullend vervoer voor iedereen (ZOOV op Maat)