Bij het openen van nieuwe pagina's kunnen wij niet garanderen dat VoiceOver bovenaan de nieuwe pagina start met voorlezen. Om er zeker van te zijn dat u bovenaan de pagina begint, veeg op een nieuwe pagina met twee vingers omhoog om VoiceOver bovenaan te laten beginnen.

Wassenaar

Wassenaar werkt aan de toegankelijkheid van:

Foto's

Praktische informatie

Wassenaar staat bekend als één van de meest aantrekkelijke woongemeenten van Nederland. De duinen, het groen, de rust en de nabijheid van de grote stad zijn kwaliteiten die hoog worden gewaardeerd door bewoners en bezoekers van het dorp. Wassenaar biedt met prachtige fiets- en wandelroutes veel mogelijkheden voorrecreatie. Op het ene moment bevind je je nog midden tussen de weilanden,even later fiets je dwars door de landgoederenzone. In de duinen ben je weer ineen heel andere wereld.

De afwisseling van de landschappen duin, horst enweide is voor iedereen goed beleefbaar en uniek voor de Randstad. Duinrell en Meijendel trekken afzonderlijk ruim een miljoen bezoekers per jaar. Ook het koninklijk landgoed De Horsten is een populaire bestemming. Maar toch straalt Wassenaar door haar uitgestrektheid en rondom groene buffers ‘rust en ruimte’ uit.

Locaties

Meet the Local

Je eigen stad ken je wel. Je weet de lekkerste bakker, de beste shop voor al je cadeautjes, en het leukste visrestaurantje waar je ook naar de wc kunt. Eelke kletst vandaag met ‘local’ Mieke, zodat jij in een mum van tijd precies weet waar je in Wassenaar moet zijn. 

Mieke van den Berg (65), is haar leven lang niet weg geweest uit Wassenaar en is dus volgens haar met het plaveisel vergroeid. Mieke: ‘Ik ben een buitenmens en we hebben hier alles: strand, bossen en weilanden. We kennen veel mensen, hebben een goed aangepast huis en ook de stad is dichtbij. Waarom zou ik ergens anders helemaal opnieuw beginnen?‘

Kenmerken

   • Gezellige dorpskern
   • Bosrijk
   • Strand
   • Wassenaar kent geen betaald parkeren
   • Wel gelden er drie parkeerschijfzones, aangegeven met verkeersborden en een blauwe belijning
   • Voor parkeren bij natuurgebied Meijendel en de Wassenaarse Slag gelden andere regels
   • Regiotaxi Haaglanden (voor inwoners met WMO-pas) is geschikt voor rolstoel, scootmobiel, rollator en hulphond. Telefoonnummer 088-9666 000