Bij het openen van nieuwe pagina's kunnen wij niet garanderen dat VoiceOver bovenaan de nieuwe pagina start met voorlezen. Om er zeker van te zijn dat u bovenaan de pagina begint, veeg op een nieuwe pagina met twee vingers omhoog om VoiceOver bovenaan te laten beginnen.

Huizen

Huizen werkt aan de toegankelijkheid van:

Foto's

Praktische informatie

Huizen is een verrassende gemeente in het groene Gooi dichtbij Amsterdam. Huizen heeft een prachtige ligging aan het Gooimeer, waardoor er veel waterrecreatie is. Daarnaast is er ook veel natuur met bossen en heide.

Huizen is van oudsher een vissersdorp aan de Zuiderzee. In het centrum vind je veel karakteristieke huisjes uit de Middeleeuwen. In de achttiende eeuw ontwikkelde Huizen zich als vissersplaats met een van de grootste vissersvloten, de Huizer Botters, rond de Zuiderzee. Toen de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer was het gedaan met de visserij. Visserszonen schoolden zich om tot vaardige handwerkers in de bouwnijverheid en de visventers gingen handelen in kaas. Veel van die historische geschiedenis is terug te vinden in Huizen.

In de laatste decennia heeft Huizen zich ontwikkeld tot een moderne locatie aan het Gooimeer met diverse jachthavens, een gezellig nautisch kwartier in de oude haven en een charmant winkelcentrum. Een bezoekje waard! 

Locaties

Meet the Local

Je eigen stad ken je wel. Je weet de lekkerste bakker, de beste shop voor al je cadeautjes, en het leukste visrestaurantje waar je ook naar de wc kunt. Eelke klets vandaag met ‘local’ Vincent, zodat jij in een mum van tijd precies weet waar je in Huizen moet zijn.  

School en therapie in één gebouw, dat kon bij de Trappenberg in Huizen, daarom verhuisde Vincent Ohlrichs op zijn zesde met zijn familie van Amsterdam naar Huizen. Ruim 40 jaar verder woont Vincent er nog steeds, met veel plezier!

De top 5 van Vincent

Kenmerken

   • Gezellig nautisch kwartier
   • Klein winkelcentrum
   • Klinkerbestrating
   • Gratis op gehandicaptenparkeerplaats
   • Gratis op reguliere parkeerplaats
   • Bussen van en naar Huizen zijn rolstoeltoegankelijk