Bij het openen van nieuwe pagina's kunnen wij niet garanderen dat VoiceOver bovenaan de nieuwe pagina start met voorlezen. Om er zeker van te zijn dat u bovenaan de pagina begint, veeg op een nieuwe pagina met twee vingers omhoog om VoiceOver bovenaan te laten beginnen.

Hoorn

Hoorn werkt aan de toegankelijkheid van:

Foto's

Praktische informatie

Hoorn heeft allerlei culturele voorzieningen. Er valt aan kunst en cultuur, muziek en theater veel te genieten. Op sportief gebied is veel te beleven, o.a. een overdekte kunstijsbaan. En laten we natuurlijk de oude binnenstad niet vergeten. Die lokt in alle seizoenen, met haar straatjes, haven aan het prachtige Markermeer, monumenten en musea.

Hoorn is een echte winkelstad met een zeer gevarieerd winkelaanbod in een sfeervol centrum met gezellige terrasjes, cafeetjes en restaurantjes. De levendige haven met bezienswaardigheden uit het rijke VOC-verleden is zeker een bezoekje waard. In de zomer liggen de havens vol met plezierjachten en charterschepen. In een gerenoveerde voormalige gevangenis is onder andere het Museum van de Twintigste Eeuw gevestigd, een filmhuis (Cinema Oostereiland) en een horecagelegenheid. Achterop het Oostereiland vindt u het Centrum Varend Erfgoed.

Locaties

Kenmerken

   • Compacte, historische binnenstad
   • Tientallen horecagelegenheden
   • Rijke (VOC) geschiedenis met honderden monumenten
   • Vier havens
   • Vaste parkeerplaats voor gehandicapten aan te vragen of wijzigen bij de gemeente
   • Vrijwel alle buslijnen Connexxion toegankelijk voor reizigers met rolstoel of rollator