Bij het openen van nieuwe pagina's kunnen wij niet garanderen dat VoiceOver bovenaan de nieuwe pagina start met voorlezen. Om er zeker van te zijn dat u bovenaan de pagina begint, veeg op een nieuwe pagina met twee vingers omhoog om VoiceOver bovenaan te laten beginnen.

Haarlem

Haarlem werkt aan de toegankelijkheid van:

Foto's

Praktische informatie

In Haarlem is van alles te doen, het gehele jaar door. Ontdek de stad die bekend staat om haar hoogwaardige culturele aanbod, de grote diversiteit aan winkels, gezellige restaurants en cafés en de uitstekende ligging nabij Amsterdam, strand en zee. Een stad met een rijke historie, prachtige monumenten en een Bourgondische sfeer. De ideale bestemming voor een dagtrip of een weekendje weg.

 

© Hans Guldemond Photography

Locaties

Meet the Local

Je eigen stad ken je wel. Je weet de lekkerste bakker, de beste shop voor al je cadeautjes, en het leukste visrestaurantje waar je ook naar de wc kunt. Eelke kletst vandaag met ‘local’ Femke, zodat jij in een mum van tijd precies weet waar je in Haarlem moet zijn. 

Femke Schukking (42) woont alweer vijftien jaar in haar sfeervolle, oude huisje in de binnenstad van Haarlem. De bovenverdieping is niet erg rolstoeltoegankelijk maar dat is voor Femke een goede reden om zo lang mogelijk op de been te blijven. Femke: ‘Ik wil hier het liefst altijd blijven wonen, heerlijk zo midden in de stad’.

Kenmerken

   • Historische binnenstad
   • Brede trottoirs in autoluw centrum
   • Nabijgelegen strand met rolstoel te bereiken
   • Gratis op alle parkeerplaatsen (m.u.v. laad- en losplekken en gehandicaptenplaatsen op een ander kenteken)
   • Stadsbussen Connexxion rolstoeltoegankelijk
   • Grootste deel van de bushaltes zijn aangepast
   • Dienst RegioRijder speciaal voor rolstoel, scootmobiel en rollator (0900 – 9343)