Bij het openen van nieuwe pagina's kunnen wij niet garanderen dat VoiceOver bovenaan de nieuwe pagina start met voorlezen. Om er zeker van te zijn dat u bovenaan de pagina begint, veeg op een nieuwe pagina met twee vingers omhoog om VoiceOver bovenaan te laten beginnen.

Lisse

Lisse werkt aan de toegankelijkheid van:

Foto's

Praktische informatie

Midden in de Bollenstreek ligt Lisse, de groenste gemeente van Nederland (verkiezing 2017). Een dorp dat wereldberoemd is door bloemententoonstelling Keukenhof, de bloembollenvelden en het jaarlijkse bloemencorso. Elk voorjaar komen mensen uit de hele wereld naar Lisse om te genieten van bloemen in alle kleuren en geuren. En natuurlijk van het Lisser gebakje Delisjes.

Liefhebbers van cultuur kunnen het hele jaar door hun hart ophalen bij museum De Zwarte Tulp, ’t Huys Dever en Landgoed Keukenhof. Ook op het gebied van kunst is er veel te zien; twee kunstroutes leiden langs kunstwerken en gedichten, die zowel te voet als per fiets te verkennen zijn. Daarnaast is er een mooi centrum met een gevarieerd winkelaanbod en zijn er veel restaurants.

Lisse ligt ook nog eens vlakbij strand en duinen en op 30 autominuten van steden als Haarlem en Leiden. Een ideale bestemming dus, ook voor dagjesmensen.  

Locaties

Meet the Local

Je eigen stad of dorp ken je wel. Je weet de lekkerste bakker, de beste shop voor al je cadeautjes, de gezelligste kroeg en het leukste restaurantje, waar je ook zelfstandig naar de wc kunt gaan. Eelke kletst vandaag met ‘local’ Hans, zodat jij in een mum van tijd precies weet waar je in Lisse moet zijn. 

Hans Wensveen (67) en zijn vrouw, wilden kleiner en dichter bij de kinderen wonen. Daarom zijn zij, na zijn pensionering vorig jaar, vanuit Purmerend naar een ruim appartement in Lisse verhuisd. Hans is het dorp dus volop aan het ontdekken. Dat doet hij bij voorkeur met iemand samen. “Gezelliger en ook praktisch, ik vind niet dat de hele wereld aangepast hoeft te worden aan mijn visuele beperking”.

De top vijf van Hans.

Kenmerken

   • Brede winkelstraatjes in het hart van Lisse
   • Overdekt winkelcentrum 'Poelmarkt' voor de dagelijkse boodschappen in de wijk Poelpolder
   • Klinkerbestrating
   • Plein en kleinere pleintjes met terrasjes en restaurants
   • Middenin de Bollenstreek
   • Vlakbij zee
   • Gratis op gehandicaptenparkeerplaats
   • Gratis op reguliere parkeerplaats en in blauwe zone