Bij het openen van nieuwe pagina's kunnen wij niet garanderen dat VoiceOver bovenaan de nieuwe pagina start met voorlezen. Om er zeker van te zijn dat u bovenaan de pagina begint, veeg op een nieuwe pagina met twee vingers omhoog om VoiceOver bovenaan te laten beginnen.

Zwolle

Zwolle werkt aan de toegankelijkheid van:

Foto's

Praktische informatie

Zwolle is een moderne mini-metropool waar je kunt ronddwalen in de rijke geschiedenis. Struin door de winkelstraten en ontdek de hippe conceptstores. Prikkel je smaakpapillen met de beroemde haute cuisine van De Librije. Neem een kijkje in de mooiste boekhandel van Nederland: ‘Waanders in de Broeren’ en dompel je onder in de spraakmakende tentoonstellingen van Museum de Fundatie.  

Maar een rondvaart over de middeleeuwse stadsgracht, een beklimming van de markante Peperbus, het Herman Broodmuseum of een stadwandeling door het historische centrum behoren tot de mogelijkheden. Vergeet niet een selfie te maken met onze glazen engel op de Grote Markt! 

Kom uiteindelijk tot rust in de vele restaurantjes en cafés in de stad. Op een mooie zomerdag bij voorkeur op een van de sfeervolle terrassen. 

Ontdek onze mooie stad en vier het leven tijdens onze talloze festivals en evenementen!

Locaties

Kenmerken

   • Hanzestad van ruim 125.000 inwoners
   • Compact historisch centrum met gezellige terrasjes in grotendeels autorvij gebied
   • Gevarieerd aanbod van winkels, cultuur en horeca
   • Ideaal gelegen bij de A28 en met goede treinverbindingen in alle richtingen
   • Altijd met een GPK en een blauwe parkeerschijf
   • In het centrum (binnen de stadsgrachten): overdag maximaal drie uur en na 18.00 uur maximaal vijf uur gratis op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen, betaalde parkeerplaatsen of de openbare weg (als u daarmee het overige verkeer niet hindert of in gevaar brengt).
   • Buiten het centrum: overdag maximaal drie uur gratis op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen, reguliere betaalde en onbetaalde parkeerplaatsen of de openbare weg (als u daarmee het overige verkeer niet hindert of in gevaar brengt).
   • Stadsbussen Keolis: 1 rolstoelplaats per bus, niet toegankelijk voor scootmobiel
   • WMO taxi Munnickhof BV (alleen met indicatie van Sociaal wijkteam)

Veelgestelde vragen

 • Potgietersingel - op de parkeerplaats (automatisch toilet, permanent geopend), Meerminneplein - in het beheerdersgebouwtje bij de bewaakte fietsenstalling (open vanaf een half uur voordat de winkels open gaan tot een half uur na sluiting), Rodetorenplein - in het beheerdersgebouwtje bij de bewaakte fietsenstalling (open vanaf een half uur voordat de winkels open gaan tot een half uur na sluiting).
 • https://www.zwolle.nl/wonen-en-leven/verkeer-en-vervoer/projecten/toegankelijke-stad/voorzieningen-mindervaliden