Bij het openen van nieuwe pagina's kunnen wij niet garanderen dat VoiceOver bovenaan de nieuwe pagina start met voorlezen. Om er zeker van te zijn dat u bovenaan de pagina begint, veeg op een nieuwe pagina met twee vingers omhoog om VoiceOver bovenaan te laten beginnen.

Nissewaard

Nissewaard werkt aan de toegankelijkheid van:

Foto's

Praktische informatie

Spijkenisse, Zuidland, Geervliet, Heenvliet, Simonshaven, Abbenbroek en Hekelingen vormen samen de gemeente Nissewaard. Een gebied vol tegenstellingen. Het is een moderne omgeving waar je op allerlei manieren kunt genieten van de architectuur, natuur en cultuur. Maar het is ook een historische plek die al eeuwen oud is en waar de watergeuzen vroeger hun toevlucht zochten. 

Nissewaard ligt op steenworp afstand van interessante wereldsteden en trekpleisters. Brussel is vlakbij: twee uur rijden. Antwerpen slechts een uur. Zo ook Amsterdam. Binnen een half uur ben je zelfs in Rotterdam, Den Haag, Delft, Kinderdijk, op het strand van Rockanje, in Zeeland of in het natuurgebied Voornes Duin, een van de mooiste natuurgebieden van Europa.

Locaties

Kenmerken

   • Gratis parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats en in de parkeervakken (geldt niet in parkeergarages)
   • Alle bussen van EBS zijn rolstoeltoegankelijk
   • De R-net bussen naar Spijkenisse en ook de streeklijnen en de buurtbus hebben een lage vloer en een door de chauffeur te bedienen elektrisch bedienbare oprijplaat. (https://www.ebs-ov.nl/voorne-putten-rozenburg/reizen/toegankelijkheid/)
   • De metrostations in Spijkenisse toegankelijk door liften en/of hellingbanen. Bij alle metro‚Äôs is er een gelijkvloerse instap vanaf het perron. (https://www.ret.nl/home/reizen/toegankelijkheid.html)