Bij het openen van nieuwe pagina's kunnen wij niet garanderen dat VoiceOver bovenaan de nieuwe pagina start met voorlezen. Om er zeker van te zijn dat u bovenaan de pagina begint, veeg op een nieuwe pagina met twee vingers omhoog om VoiceOver bovenaan te laten beginnen.

Rotterdam

010Toegankelijk werkt aan de toegankelijkheid van:

Foto's

Praktische informatie

Rotterdam is de op een na grootste stad van Nederland en heeft natuurlijk wereldwijde bekendheid gekregen door de haven, maar in de laatste tientallen jaren is Rotterdam uitgegroeid tot een bruisende, maar gastvriendelijke metropool, waar je goed kunt uitgaan en waar je heerlijk kunt winkelen met winkels die 7 dagen per week open zijn!

Tegenwoordig staat Rotterdam ook bekend om de moderne architectuur die overal in de stad te vinden is. De Erasmusbrug en de Markthal zijn daar bekende voorbeelden van.

Bezoek de schitterende Diergaarde Blijdorp, de Euromast, het antieke stoomschip ss Rotterdam of neem een rondvaart met de Spido. Ook staan in de Maasstad bekende internationale musea zoals het Boijmans - Van Beuningen.

Bezoekers van Rotterdam hebben een grote keuze van hotels en ook praktisch iedere internationale keuken is hier in een van de restaurants vertegenwoordigd. [www.rotterdam.info]

Locaties

Kenmerken

   • Groot winkelaanbod
   • Bruisend uitgaan
   • Internationale musea
   • Goed openbaar vervoer
   • Moderne architectuur
   • Met een Europese of Rotterdamse gehandicapten parkeerkaart gratis parkeren op algemene gehandicapten parkeerplaatsen [www.rotterdam.nl]
   • Veel bussen en trams en alle metrolijnen zijn rolstoeltoegankelijk [www.ret.nl / 0900-500 60 10]

Veelgestelde vragen

 • Er is een rondvaart door de havens. Verschillende schepen van rederij Spido zijn rolstoeltoegankelijk. Willemsplein 85, Rotterdam. Voor meer info check: www.spido.nl of bel 010-2759991 (op werkdagen van 9-17u).
 • Rotterdam Discovery Tours biedt speciale rondleidingen door Rotterdam voor blinden en slechtzienden. De stadswandeling is uit te breiden met het proeven van typisch Rotterdamse lekkernijen, een ritje met de watertaxi of een Thaise tuk tuk, een bierproeverij in een bruine kroeg of een theatervoorstelling. Op dinsdag en zaterdag is het markt, een grote aanrader tijdens deze tour. Voor meer info check www.rotterdamdiscoverytours.nl/blinden-tour/ of bel: 010-2260177.